Thomas Flierl

Thomas Flierl (født 3. juli 1957 i Øst-Berlin) er en tysk politiker (Die Linkspartei).

Fra januar 2002 til september 2006 har Flierl vært senator for vitenskap, forskning og kultur i delstaten Berlin. Frem til 2000 var den tidligere medarbeideren i DDRs kulturministerium bydelsråd for økologisk byutvikling, byggvirksomhet og boliger i bydelen Mitte. Mellom 1995 og 1998 var han medlem av Berlins parlament for PDS. Han var leder for kulturetaten i Prenzlauer Berg mellom 1990 og 1996.

Etter en podiumsdiskusjon om fremtiden til Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen den 14. mars 2006, som ble massivt dominert av 200 tidligere Stasimedarbeidere papaya enzyme meat tenderizer, har Flierl kommet under sterk kritikk og blitt kraftig fordømt av alle andre politiske partier. Blant Stasimedarbeiderne var den site HVA-sjefen Werner Großmann og den siste Stasisjefen Wolfgang Schwanitz. De tidligere Stasimedarbeiderne kalte ifølge vitner Stasis varetektsfangene for «kriminelle» og «subversive elementer». Kultursenator Flierl skal ikke å tatt til motmæle mot disse utsagnene, og skal sogar ha oppfordret Stasiofrene «til å bevise SED-terroren». Flier fikk motgang fra alle fraksjoner i Berlins palament. Flierl som selv var utsatt for overvåkning gjennom Stasi, innrømmet i kulturutvalget senere at han burde tatt stilling mot Stasimedarbeidernes opptreden.

Thomas Flierl fikk også kritikk da han i august 2006 utlyste at bystaten Berlin kommer til å returnere maleriet Berliner Straßenszene til arvene til den jødiske kunstsammleren og tidligere eieren Alfred Hess. Dette maleriet er et av de viktigste malerier innen tysk ekspresjonisme. Avgjørelsen var ommstritt fordi de var uklart om maleriet ble solgt i 1936 under nazstenes tvang running water pouch.

· · · · ·